Nyhet

Nu släpps programmet till Uppsala klimatvecka 2021

Publicerad: 2 mars 2021 Senast uppdaterad: 2 mars 2021

Maten vi äter, kläderna, resorna och husen vi bor i. Nästan två tredjedelar av Uppsalas konsumtionsbaserade utsläpp av växthusgaser kommer från oss som bor här. Det betyder att vi tillsammans kan göra stor skillnad! Välkommen till Uppsala klimatvecka, 21-27 mars 2021.

Här samlas experterna, vardagshjältarna och de goda exemplen på hur vi, som individer och samhälle, kan bidra till de omställningar som behövs för att vi ska må bra och nå målet – ett klimatpositivt Uppsala 2050.

Hela Uppsala är engagerade

Uppsala klimatvecka är framför allt ett digitalt arrangemang, med några inslag där människor ändå rör sig. Här finns något för de allra flesta. Vill du veta hur du gör din trädgård så klimatsmart som möjligt? Hur du går från klimatångest till handling? Få tips och exempel på hur du minskar klimatavtrycket från din mat? Över 50 aktörer från Uppsala, däribland många av Uppsala klimatprotokolls medlemmar, bidrar till det breda programmet fyllt med verktyg, inspiration och kunskap för en hållbar framtid.

uppsala.se/klimatveckan hittar du hela programmet för Uppsala klimatvecka 2021 (programmet fylls på fram till 15 mars).

Sprid Uppsala klimatvecka till så många du kan!

Hjälp gärna till att sprida Uppsala klimatvecka till så många som möjligt! Vi har tagit fram ett kommunikationsmaterial som är fritt att sprida. Det finns affischer för egen utskrift, bilder för sociala medier och bakgrundsbilder för digitala sändningar bland annat.

Här följer materialet i kommunikations-kitet: