Nyhet

Klimatsmart matlagning

Publicerad: 24 januari 2018 Senast uppdaterad: 1 februari 2018

17 januari 2018 deltog flera små och medelstora restaurangföretag på en kurs i klimatsmart matlagning.

Maximillian Lundin föreläser för kursdeltagarna. Kännetecknande för Maximillians matlagning är att utgå från den oförädlade råvaran i så stor utsträckning som möjligt.

Kockar från restaurangerna Primaten, Los Vegos, IFU Arena, Legûme, Triller, Happy Food och Måltidsservice på Uppsala kommun deltog i utbildningen som syftade till att öka kunskapen om kopplingen mellan mat och klimat. Maximillian Lundin, känd TV-kock och författare, ledde utbildningen. Kursen började med en teoretisk del där deltagarna bland annat fick lära sig mer om baljväxter som proteinkälla. Sedan fortsatte dagen med praktisk matlagning med dofter och smaker från växtriket. Den nya kunskapen i kombination med arbetet vid spisarna gav deltagarna en klimatsmart och god middag som avslutning på dagen.

Utbildningen är en del i det EU-finansierade projektet Klimatdriven företagsutveckling som Uppsala kommun driver sedan 2015. Ett delmål i projektet är att minska klimatpåverkan från små- och medelstora restauranger. 

 

EU + Kommunlogga