Praktik

Praktik för universitetsstuderande på kommunledningskontoret och avdelningen för Ekologisk hållbarhet.

Kort om praktikplatsen

På avdelningen arbetar vi med olika ansvarsområden: kemikalier, transporter, energi, klimat och ekologisk mat. En betydelsefull del av arbetet på avdelningen rör Uppsala klimatprotokoll. 

Huvudsakliga praktikuppgifter

Praktikanten följer en eller två av de anställda på avdelningen i dennes arbete, samt deltar i löpande möten såsom avdelningens veckomöten, för att få insikt och erfarenhet av det allmänna arbetet på avdelningen och kommunledningskontoret.

Avdelningen arbetar mycket genom att möta andra i interna och externa möten där praktikanten deltar. I arbetsuppgifter kan då ingå mötesadministration och ta minnesanteckningar samt medverka i aktuella uppdrag. Det finns möjlighet att anpassa arbetet med att följa och stödja avdelningens anställda i deras dagliga arbete utefter ditt kompetens- och intresseområde. Exempelvis genom att göra mindre utredningar eller hjälpa till med att kommunicera miljöfrågorna vilket även det är en viktig del av avdelningens arbete.

Önskad utbildning

Vi tar emot praktikanter från flera olika utbildningar, tveka därför inte att höra av dig om du är intresserad!

Ansökans innehåll

Personligt brev med CV och studieintyg. Det personliga brevet bör inkludera en presentation av dig själv och ange varför du är intresserad av att praktisera vid just avdelningen för Ekologisk hållbarhet. Ange också vilket område du är intresserad av att praktisera inom.

Länk till ansökan


Mejla klimatprotokoll@uppsala.se för frågor eller mer information om praktik och forskning.