Nyhet

Rob Hopkins i Uppsala: Positiva framtidsvisioner i övergången till ett fossilfritt samhälle

Publicerad: 14 september 2017 Senast uppdaterad: 14 september 2017

Den 10–11 oktober har Uppsala äran att få besök av framtidsvisionären Rob Hopkins, grundare och förgrundsfigur för rörelsen Transition Network. Han föreläser om vikten att skapa positiva framtidsvisioner för att vi ska klara övergången till ett fossilfritt samhälle och ger oss goda exempel från olika delar av världen.

Transition Network är en internationell omställningsrörelse som är verksam i över 50 länder. Rörelsen syftar till att engagera människor och organisationer att arbeta för en omställning till fossilfria och hållbara samhällen genom att finna lokala svar på globala problem.

Läs mer om Rob Hopkins på hans webbplats.

Se Rob Hopkins TED-talk på www.ted.com.

Under två dagar anordnas seminarier samt föreläsningar med Rob Hopkins riktat till näringsliv- och samhällsaktörer. Syftet är att inspirera och öka takten i arbetet för ett fossilfritt och hållbart samhälle där företag och organisationer kan utvecklas genom sitt klimatarbete. Dagarna anordnas av Uppsala klimatprotokoll i samarbete med SLU, Uppsala universitet, CEMUS, Uppsala kommun och Almi.

Vi ser fram emot utbyte av idéer och konkreta förslag på hur vi växlar upp klimatarbetet!

Du är välkommen att delta i följande aktiviteter under dagarna:

10 oktober

Frukostseminarium för företagsstödjande aktörer (Kollaboratoriet, Östra Ågatan 19, 07.45-09.15). Värd: ALMI. Rob Hopkins inleder. För mer information och anmälan, kontakta Thomas.Norrby@slu.se eller 0705-671889

”Transition Stories: Imagination for the Future(s) We Want and Need”. Föreläsning med Rob Hopkins (Sal X, Universitetshuset, kl 18-20) För mer information och anmälan, kontakta: Sara Andersson, CEMUS (sara.andersson@csduppsala.uu.se , 0702-563824)

11 oktober

Delta under Uppsala klimatprotokolls årliga konferens som bland annat erbjuder föreläsning med Rob Hopkins, delseminarium utifrån olika temaområden med stor klimatpåverkan (plast, arbetspendling och byggnation) samt föreläsning och klimatsmart lunch av tv-kocken Maximillian Lundin.

Här finns mer information och anmälan till den 11 oktober

Samordnare för klimatkonferensen:

Ida Folkesson: ida.folkesson@uppsala.se, 072-584 0998